Ikke et vondt ord om pizza, det er nemlig helt topp, men man kan ikke spise det hver dag. På et tettsted som har hatt så mange som syv pizzarestauranter på samme tid, er det fint med litt variasjon. Etter ett års ventetid har endelig iSushi åpnet på Os, og nå er det opp til oss å sørge for at de blir.
Vi skal ikke gå der for å være greie og spise på dugnad, men fordi maten, atmosfæren og konseptet fungerer. Utgangspunktet er veldig bra. Lokalet er kult; fargerikt og samtidig classy. Beliggenheten er det samme. Med store vinduer ut mot elven er det fristende å bare bli sittende igjen etter at man har spist. Det eneste minuset (hvis man på død og liv skal trekke frem bakdeler) er at det er parkeringsplass utenfor. De parkerte bilene sperrer for den flotte utsikten, og på fine soldager ville det være nydelig med uteservering. Kanskje har eieren planer, hvem vet? Jeg krysser fingrene. iSushi har vært veldig flinke å markedsføre konseptet sitt, og jeg kan ikke se at de skuffer. Tvert imot, jeg er overbevist om å gå der igjen. Og igjen. Man føler seg velkommen, maten er både god, kjapt servert og kult presentert på en skiferplate. Menyen er for alle og til og med kaffen er god. Den har ikke stått på en lunken kolbe og blitt sur, her er det fersk Chaqwa-kaffe. Jeg var så godt som alene da jeg kom, men i løpet av halvtime rant det inn med folk. Håper det fortsetter. Nyhetens interesse er vel og bra, men vi er nødt til å ta et visst ansvar for å holde både iSushi og de andre småstedene i nærmiljøet åpent. Hvis vi ønsker et levedyktig og bærekraftig lokalmiljø på Osøyro må vi ta sats og stille opp. Det er i alle fall ikke siste gangen jeg er å se på iSushi! Noen barnesykdommer skal man ha, og her så det ut til å være trøbbel med kasseapparatet. Det gjorde ikke meg noe, og så kan man ikke unngå å smile når man får en slik påskrevet hilsen; |
Følg meg på sosiale medier:Arkiv
July 2016
Kategorier
All
|